Saison2019Maart
SyntraWest April2019

5 tips voor een goede nieuwsbrief

door op 17 mei 2017
Webdolfijn - een goeie nieuwsbrief versturen

Waarom zou je een nieuwsbrief versturen?

Heeft het wel nut om een E-letter te versturen? 
Zitten mijn klanten hier op te wachten?

Ik zou hierop twee keer met “ja” antwoorden, maar enkel wanneer je met veel zorg en de nodige aandacht jouw nieuwsbrief opstelt met in het achterhoofd de doelgroep waarvoor je hem opmaakt. Zit je in de nagelsector dan heeft het weinig nut dat je over het nieuw soort type sauna een nieuwsbrief verstuurd.

De redenen die ik zo direct kan bedenken zijn:

  • Het is de eenvoudigste vorm om contact met jouw klanten te onderhouden
  • Het is relatief goedkoop in verhouding met andere reclame
  • Je benut jouw klantenbestand ten volle
  • Door het delen van jouw kennis aanzien klanten jou als een expert op jouw domein
  • Inspelen op de actualiteit of nieuwe trends zijn hierdoor zeer eenvoudig
  • Je bedrijf blijft hangen, aangezien ze jou regelmatig tegenkomen in hun mailbox
  • Je brengt de content op jouw website nogmaals onder de aandacht, aangezien niet iedereen elke dag naar jouw website surft.

Je ziet dat een nieuwsbrief dus meer voordelen, dan nadelen met zich meebrengt. Hou echter rekening met volgende tips om niet de ergernis van jouw doelgroep op je nek te halen.

regelmatig een nieuwsbrief versturen

1. Stuur op regelmatige basis

Verstuur jouw nieuwsbrief op regelmatige tijdstippen, maar ook niet te vaak.

Eén keer per maand of tweewekelijks is genoeg, anders beland je al snel in de prullenmand.
Indien je toch dagelijkse berichten naar jouw klanten wil sturen, gebruik hiervoor dan de sociale media.

De topdagen om een nieuwsbrief te verzenden zijn op dinsdag en donderdag, maar dat is zekers geen geschreven regel. Bekijk aan de hand van statistieken wanneer jouw nieuwsbrief het meeste gelezen wordt. Is dit voor jouw klantenbestand elke vrijdagnamiddag, verstuur dan bijvoorbeeld jouw nieuwsbrief op vrijdagmiddag in plaats van op donderdag.

2. Zorg voor herkenbaarheid

De nieuwsbrief heeft duidelijke overeenkomsten met de website. Dezelfde huisstijl en kleuren, jouw logo, contactgegevens en sociale media. Natuurlijk kan je wel eens iets veranderen, maar niet bij elke nieuwe nieuwsbrief die je uitstuurt. Zorg voor een betrouwbaar en herkenbaar imago van jouw bedrijf/website.

3. De nieuwsbrief overzichtelijk en mobielvriendelijk

Met de komst van mobiele toestellen is de kans groot dat jouw nieuwsbrief bekeken wordt op een smartphone of tablet. Zorg er dus voor dat jouw nieuwsbrief hierop duidelijk leesbaar is en zich dus aanpast naar de verschillende schermresoluties.

Puur tekstuele nieuwsbrieven kunnen heel wat informatie tot jouw klant brengen, maar zijn ontzettend saai om te lezen. Zorg voor een aantrekkelijk ogende nieuwsbrief die onmiddelijk een positieve indruk nalaat. Wissel stukken tekst af met afbeeldingen en zorg dat er een consequente layout in voorkomt. Voorbeeld: links afbeelding, rechts de tekst en bovenaan de titel.

4. Inhoud is waardevol

nieuwsbrief sturen is geen promotie van reclameJouw inhoud sluit aan bij de behoefte van de lezer. Hij of zij heeft bijvoorbeeld behoefte om iets te leren over een bepaald onderwerp, is zich aan het oriënteren, zoekt nieuwe trends of producten of gaat juist voor de aanbiedingen.

Zorg er echter voor dat jouw nieuwsbrief niet een ‘reclameblad’ word. Als je elke keer enkel producten en acties van jouw bedrijf gaat promoten, gaan klanten snel uitschrijven op jouw nieuwsbrief, aangezien dit voor hun geen meerwaarde geeft.

 

 

 

5. Maak uitschrijven mogelijk

De vijfde tip lijkt op het eerste zicht misschien een beetje een rare tip aangezien je toch zoveel mogelijk klanten wil bereiken en houden. Toch straalt het vertrouwen en goodwill uit naar jouw ontvanger, zeker als hij of zij erachter komt dat het toch niet zo relevant is voor hem/haar.

Maar het is ook goed voor jou: de kans dat jouw nieuwsbrief gelezen wordt en aangeklikt, is groter bij geïnteresseerden.

Aan de hand van deze waardevolle tips kan u uw e-mailmarketing (nieuwsbrief) bijsturen en ervoor zorgen dat jouw nieuwsbrief niet in de prullenmand of spam belandt.

Meer info rond newsletters : Webdolfijn.be

About Bart Webdolfijn

Webdolfijn is een no nonsense digitaal agency die de klant op de eerste plaats zet. Bart van Webdolfijn is een gepassioneerd webdesigner die het ongelofelijk boeiend vind om zijn kennis te kunnen delen. Dit door ervoor te zorgen dat jouw doelen bereikt worden, jouw omzet stijgt en je digitale identiteit op internet vergroot aan de hand van jouw website of webshop.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUIT
CLOSE