Anti-pollutie cosmetica

door op 27 september 2017
anti pollution germaine de capuccini

Dagelijks zweven er miljoenen minuscule deeltjes in de lucht, deze dringen door tot de diepere lagen van onze huid zonder dat we ons daarvan bewust zijn. We kunnen ze niet zien of voelen, maar ze zijn er wel en ze veroorzaken een reeks schadelijke kettingreacties. EXCEL THERAPY O2 van Germaine de Capuccini luidt een nieuw tijdperk in op het gebied van huidverzorging: Anti-pollutie cosmetica.

Waarom?

Pollutie, is samen met UV, de 1e oorzaak van veroudering in stedelijke omgevingen. De gegevens zijn alarmerend! Meer dan 80% van de Europese bevolking wordt blootgesteld aan hoge niveaus van pollutie die de aanbevelingen van de WGO te Brussel overschrijden. Een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of Investigative Dermatology* heeft aangetoond dat pollutie direct schuldig is aan:

  • het ontstaan van 25% meer vlekken en rimpels
  • aan het kwetsbaar worden van de huid die voorheen geen last had van irritaties
  • aan chronische ontstekingen in de onderhuid

65 à 70% van de vrouwen in stedelijke gebieden hebben er last van en 30 à 35% in landelijke gebieden.

Onze huid moet dagelijks optreden tegen meer dan 300 bronnen van pollutie.

Er zijn 3 grote groepen externe vervuilende stoffen te onderscheiden in huidniveau:

Lucht

De huid absorbeert dagelijks allerlei giftige stoffen uit de lucht die uit de natuur afkomstig zijn maar vooral van menselijke activiteiten (industrie, auto’s, sigarettenrook,…). Microscopische kleine deeltjes (20 keer kleiner dan een porie) die door de huid heen dringen en de diepste lagen bereiken, waardoor ze een verstopping in de poriën veroorzaakt. Gevolgen: verlies van elasticiteit en stevigheid, dehydratatie, doffe huid en hyperpigmentatie.

UV-stralen

Genereren vrije radicalen die doordringen tot in de kern van de cellen en vallen verschillende cellulaire componenten aan zoals lipiden, eiwitten en DNA.

Directe omgeving

Ook binnenshuis zijn er factoren (zoals bijvoorbeeld airco, verwarming, schilderijen, verf, poetsproducten, etc) die de huidbarrière verzwakken, waardoor het risico van binnendringen in de huid van andere vervuilende stoffen (zoals P.M. 2.) wordt verhoogd.

Daarom brengt Germaine de Capuccini het nieuwe EXCEL THERAPY O2 Cityproof Programme uit. Een therapie van de nieuwste generatie die hoogtechnologische formules en innovatieve producten bevat, geïnspireerd op uit Azië afkomstige cosmetica.

Ingrediënten

Een krachtige combinatie actieve bestanddelen. Een injectie van leven voor onze cellen:

  1. Cytokines = communicatie van de cel

MPC-Defense Complex: herstel van de optimale huidconditie

  1. O2 = oxygenatie van de cel

Life Cytoxygen: compenseert de gevolgen van pollutie en veroudering en genereert een krachtige huidverjonging.

  1. Drievoudig anti-pollutie schild

Bio-compatibele polysachariden: een “tweede huid”-effect, dat oxidatieve stress neutraliseert die wordt veroorzaakt door de 3 grote groepen verontreinigende stoffen die onze huidcellen dagelijks aanvallen. Het vormt een ondoordringbare barrière.

Voor meer info : www.saisons.be

About redactie

De redactie bestaat uit een groep enthousiaste vakmensen gedreven in hun vak en/of deelgebied. De Beautybizz redactie bestaat ondermeer uit een ervaren schoonheidsspecialiste, nagelstyliste, make-up artist, mensen uit het onderwijs en uit de BV wereld. Heb je zelf schrijverstalent en voel je je geroepen om regelmatig teksten of reportages aan te leveren, laat het ons gerust weten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *