Biofeedback – een nieuwe techniek

door op 16 april 2019
Biofeedback

Een nieuwe natuurlijke manier om het gelaat en de hals te regenereren. Net zoals de veroudering in het lichaam, zijn ook in het gelaat vooral de spieren voor de vorm en volume verantwoordelijk. Biofeedback combineert twee nieuwe technieken die voor een natuurlijk herstel van het gelaat zorgen.

Biofeedback

Een netwerk van zenuwbanen verbindt onze hersenen met onze organen. Dat netwerk voert informatie van het centraal zenuwstelsel naar de cellen, en verzekert tegelijk de feedback van die cellen terug naar de hersenen. Langs ontelbare zenuwvezels is er een constante stroom van informatie en feedback. Precies uit dat netwerk haalt onze huid haar degelijkheid. Zelfs de beste lederen sofa’s houden het bij intensief gebruik nooit langer uit dan onze huid, die ondanks weer, zon, wind en mechanische wrijving gemakkelijk honderd jaar lang quasi zijn oorspronkelijke vorm behoudt. Ja, er is slijtage, maar scheuren en barsten worden hersteld. De huid past kleur en soepelheid aan aan de omstandigheden. Zelfs stukken getransplanteerde huid nemen probleemloos hun plaats in.

Hoe is dat allemaal mogelijk? Het geheim zit in de biofeedback.

Organisaties die geleid worden vanuit de top en feedback negeren van de krachten op het terrein, verliezen op termijn de controle en verdwijnen. In organisaties zonder centrale visie en leiding gaat het bevredigen van individuele behoeften overheersen, met chaos tot gevolg. Structuren die voortdurend met elkaar in verbinding staan, overleven beter dan een hiërarchie waarin eenrichtingsverkeer de norm is. Het menselijk lichaam toont perfect hoe het moet, met constante feedback tussen de hersenen (het centraal bestuur) en de cellen en organen (de krachten op de werkvloer).

Helaas verzwakt die uitwisseling van informatie met de jaren, of ze wordt onderbroken door ziektes. Dat brengt de integriteit van ons lichaam in gevaar. Het is alsof ons verouderende lichaam, net als ons mobieltje, een ‘battery saver mode’ heeft en in spaarstand gaat. De connectie tussen het centraal zenuwstelsel en de individuele cellen herstellen, is cruciaal voor onze gezondheid. Om die communicatie te herstellen grijpen we naar de techniek van biofeedback. Vooral na herseninfarcten of bij spastische spiertrekkingen leverde die al resultaten op de spierfuncties. Topsporters gebruiken biofeedback om meer controle te krijgen over hun ademhaling en hartslag, en zo hun prestaties te boosten. Ook tegen huidveroudering kunnen we de techniek inzetten. Sommige connecties verzwakken sneller dan andere en onze huid heeft de pech dat zij eerder ontkoppelt van het zenuwstelsel dan het hart of de nieren. Dat maakt herstel noodzakelijk. De techniek is volkomen pijnloos en levert na drie sessies van een halfuur al een zichtbaar resultaat op.

Wanneer we de biofeedback tussen hersenen en huid herstellen en optimaliseren, komt de huid weer onder controle van het centraal zenuwstelsel en zenden de huidsensoren hun feedback terug naar het hoofdkwartier. Door die intense samenwerking te vernieuwen kan de huid zich weer beter herstellen.

De disconnectie tussen spieren en hersenen zien we ook op de uitdrukking van het gelaat. Sommige gelaatsspieren trekken te zwak samen, andere te sterk. De verslapte spieren moeten we trainen en aanspannen om het gelaat te liften, de verkrampte spieren willen we net ontspannen met een prikje botulinetoxine. Biofeedback herstelt de communicatie van gelaatsspieren met de hersenen en schept zo evenwicht in het symfonisch orkest dat de mimiek van ons gelaat is. Zonder contact met de dirigent gaat elk instrument zijn weg, als de dirigent niet goed meeluistert, kan er geen coördinatie bestaan. Gezien de hersenen en het lichaam de huid opnieuw ondersteunen, is deze techniek duurzaam.

Schrijf je in voor de inspiratiesessie van Maandag 27 mei

(11 tot 15 u)

Kostprijs : 39.95 € ex. BTW

Elke deelnemer verkrijgt gratis het boek ‘Uw Huid’ bij het einde van de informatiesessie t.w.v. waarde : 24,99 €.

Let op! het aantal plaatsen is beperkt tot 20 deelnemers, wees er dus snel bij!

About Ronny Van Cutsem

20 jaar actief in de mediaproductie van vakbladen, websites voor de beauty & wellness sector, juwelen en uurwerken sector, BtoB en BtoC. Communicatiecoach en founder van Beautybizz.be, Belbeauty.be en zaakvoerder van Sonar Media & PR. Founder van Schoonheidsspecialiste-van-het-jaar.be

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUIT
CLOSE