Cellulitis behandelen in het schoonheidsinstituut

door op 8 mei 2014
cellulitis-behandelen-in-schoonheidsinstituut

Cellulitis, in de volksmond ook wel sinaasappelhuid genoemd, is een aandoening waar bijna elke vrouw vroeg of laat mee te maken krijgt. Hoewel men cellulitis vaak associeert met (over)gewicht, speelt dit geen enkele rol bij het al dan niet optreden van de aandoening. Factoren die wel van invloed zijn, zijn de dikte van de huid, leeftijd, erfelijkheid en de hoeveelheid vet die door het lichaam wordt opgenomen. Ook een ongezonde levensstijl en onvoldoende bewegen zijn elementen die kunnen bijdragen aan het ontstaan van cellulitis en de aanwezigheid ervan kunnen versterken.

Verloop en structuur

Bij cellulitis verandert de structuur van het vet onder de lederhuid. Daardoor zijn de ‘steunpunten’ waarop de huid rust niet meer in balans en wordt de buitenlaag van de huid onregelmatig. Er ontstaan dan putjes en oneffenheden, die eruit zien als de schil van een sinaasappel. Meestal komt sinaasappelhuid voor op de dijen, heupen en billen, omdat deze zones gevoeliger zijn voor vetophopingen dan andere lichaamsdelen. Mannen hebben opmerkelijk minder last van cellulitis, omdat het mannelijk en het vrouwelijk lichaam anders werken en vet en tussenweefsels op een andere manier ordenen.

Welke behandelingen

Omdat cellulitis voor veel vrouwen de oorzaak is van heel wat complexen, zijn er diverse behandelingen ontwikkeld. Je kan cellulitis behandelen in een schoonheidsinstituut. Er bestaan ook crèmes en gels die de huid terug regelmatiger zouden maken, maar er zijn ook intensievere behandelingen zoals de zeer bekende liposuctie, waarbij vet wordt weggezogen uit de probleemzone. Daarnaast zijn er nog een aantal modernere methodes om cellulitis te bestrijden, zoals laserbehandeling en lipomassage, die vooral door schoonheidsspecialisten worden verstrekt. Behalve het ondergaan van deze esthetische ingrepen, kan ook sporten en gezond leven helpen om cellulitis te voorkomen en onder controle te houden.

Neem ook een kijkje naar andere cellulitis gerelateerde artikels uit de Beautybizz library !

Elastische windels om cellulitis te behandelen 

Multipolaire radio-frequentie met magnetische pulsetherapie

Lipomassage 

Cellulitsbestrijdend textiel – cosmetotextiel 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUIT
CLOSE