Saison2019Maart
SyntraWest April2019

Cosmetica vs. esthetische apartheid

door op 8 november 2018

Hoewel de grote meerderheid van de mensheid een getaande of donkere huid heeft, zijn de producten van de wereldwijde cosmeticasector traditioneel bestemd voor een minderheid.

Bij het begin van de winter, en vooral in onze contreien, krijgen gekleurde en zwarte huidtypes af te rekenen met overdreven droogheid, een bleke tint, een grauw of net extra glanzend gelaat. Etnik Cosmetics, een Brabantse start-up, stelt een uniek gamma van natuurlijke en 100% Belgische crèmes en serums voor als echt alternatief.

Meer dan zomaar wat potjes, betreft het een oplossing die de schoonheid, de traditie en de trots van de gekleurde erfenis behoudt en verzorgt.

Belgische makelij 

Twee serie-ondernemers van bij ons lieten in laboratoria in Bertrix een reeks exclusieve producten voor het welzijn van donkere en getaande huidtypes ontwikkelen.

Hoewel deze mensen beter tegen de straling van de zon kunnen, worden ze in het Noordelijk halfrond veel meer blootgesteld.” verduidelijkt Dr. Mary Lowy, dermatoloog en specialiste zwarte huidtypes in Brussel. “De sterke variatie in seizoenen, de lage luchtvochtigheid, het gebrek aan vitamine D en de koude zijn allemaal factoren waartegen deze huidtypes van nature niet bestand zijn. Bovendien merken we bij sommige getaande of zwarte personen een gevaarlijke tendens op, die erin bestaat het gezicht en/of het lichaam af te bleken met behulp van agressieve chemische producten, wat het vel nog kwetsbaarder maakt.”

De crèmes en serums van Etnik Cosmetics zijn geïnspireerd door eeuwenoude gewoonten, en worden samengesteld met meer dan 99% natuurlijke ingrediënten zoals jojoba, nigella of mango. De anti-aging en anti-pigmentvlekken crème zijn, net als de hydraterende crèmes voor lichaam en gezicht, de reinigingsverzorging en het anti-agingserum hoofdzakelijk online beschikbaar op www.etnik-cosmetics.com en www.paraethnik.com, en daarnaast ook in verschillende apotheken in ons land.

Als Belg van vreemde origine heb ik me altijd moeten behelpen met allerhande crèmes”, verklaart Serge Poisson, medeoprichter van Etnik Cosmetics. “Toen ik bij mijn halfbloed kinderen hetzelfde moest doen, drong pas ten volle tot me door voor welke uitdagingen mijn gelijken staan, en welke opportuniteiten deze wereldmarkt biedt.”

“Cultureel en sociaal gezien hebben mensen met een getaande huid, vooral vrouwen, een sterke neiging om zich te maquilleren en op te tutten”, besluit Caroline Robert, medeoprichtster van Etnik Cosmetics. “Om een concurrent te citeren: ze verdienen al lang een natuurlijk verzorgingsgamma die hun tint waardig is en hun afkomst in de verf zet, zodat ze hun kleur met trots kunnen tonen.”

About redactie

De redactie bestaat uit een groep enthousiaste vakmensen gedreven in hun vak en/of deelgebied. De Beautybizz redactie bestaat ondermeer uit een ervaren schoonheidsspecialiste, nagelstyliste, make-up artist, mensen uit het onderwijs en uit de BV wereld. Heb je zelf schrijverstalent en voel je je geroepen om regelmatig teksten of reportages aan te leveren, laat het ons gerust weten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUIT
CLOSE