Saison2019Maart
SyntraWest April2019

Druk bezochte Massage- en Complementairvakbeurs 2019

door op 2 mei 2019
workshop 2 massage-complementairvakbeurs

Op het gebied van massage worden er in Nederland regelmatig evenementen georganiseerd. Er is echter maar één vakbeurs: de Massage- en Complementair vakbeurs die het complete vakgebied bestrijkt en waar alle informatie over massage en complementair in één keer te vinden is.

“Philomene van Marion; vindt het elk jaar vooruit gaan qua opstelling. Dit was de derde keer voor mij, het was overzichtelijker en je werd niet de kramen ingetrokken en het is fijn dat de keus bij jezelf mag liggen. Ingrid Van Zeist-de Jongh; ik zeg altijd tis net een snoepwinkel voor mij ;>)”

Afgelopen 15 en 16 maart vond in het Expo te Hoevelaken weer de jaarlijkse massage- en complementairvakbeurs plaats.
Vol verwachting toog ik naar Hoevelaken om de laatste ontwikkelingen op het gebied van massage en complementair live te aanschouwen.
De locatie stond goed aangegeven en er was voldoende ruimte om gratis te parkeren. In de lobby werden we hartelijk ontvangen door de organisatie,
intussen genietend van een prima cappuccino van de mobiele Barista kar die naast de catering stond waar heerlijke belegde broodjes, wraps, smoothies en salades te verkrijgen waren.

“Sonja Hoosbeek; Met m’n gewonnen ticket de fijne sfeer, heel kenmerkend voor deze beurs mogen ervaren. Workshops, behandelingen gevolgd, echt even een dagje om je goed te oriënteren op wat er allemaal is. Top dag gehad en prima catering!”

In eerste instantie dacht ik dat het een kleinschalige beurs zou zijn, maar eenmaal rondlopend over de beurs bleken er meer dan 120 exposanten te staan.
Volgens de organisatie was de beurs groter dan vorig jaar met een breed scala aan exposanten waaronder bedrijven, opleiders, vakorganisaties, leveranciers in de natuurgeneeskunde, literatuur, verzorging, behandeling, diagnose, reform- en natuurproducten, voeding, supplementen en apparatuur met behandelingen.
Tijdens de beurs stond het thema leefstijlgeneeskunde als stap naar integratieve zorg centraal. Waar traditionele medische verzorging geen oplossing hebben, heeft de natuurlijke behandelvormen die vaak wel en visa versa, maar samen hebben zij nog meer te bieden. De beurs zoomde in op producten en behandelingen ter verbetering van de gezondheidszorg in Nederland, zorg die nu nog teveel Curatief is. Wat de beurs in ieder geval duidelijk maakte, is dat de therapeut van de toekomst zich meer dient te richten op lichaam en geest én de klant tevens zou moeten adviseren over de oorzaak en preventie. Op de overigens uitstekende georganiseerde beurs, konden de bezoekers vakgenoten ontmoeten om mee te sparren, demonstraties bijwonen en behandelingen ondergaan om zo inspiratie en concrete ideeën op te doen. Daarnaast was er een breed programma aan workshops, dagelijks 42, vooral gericht op de verschillende massagetechnieken,
maar ook lezingen over onder meer het gebruik van natuurlijke oliën, voeding en leefstijl, zelfhypnose, kleurtherapie enzovoort.

About Ronny Van Cutsem

20 jaar actief in de mediaproductie van vakbladen, websites voor de beauty & wellness sector, juwelen en uurwerken sector, BtoB en BtoC. Communicatiecoach en founder van Beautybizz.be, Belbeauty.be en zaakvoerder van Sonar Media & PR. Founder van Schoonheidsspecialiste-van-het-jaar.be

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUIT
CLOSE