Gelaat verzorgen

door op 28 juli 2014
Gelaat-verzorgen

Onze huid krijgt heel wat te verduren: ze wordt dagelijks blootgesteld aan zon, wind, regen, kou en luchtvervuiling. Ook make-up is niet altijd een weldaad voor de gevoelige gezichtshuid. Een goede huidverzorging is dan ook van het grootste belang om de huid zuiver, goed gehydrateerd en gezond te houden.

Gepersonaliseerd te werk gaan

Voor een grondige, gepersonaliseerde gelaatsverzorging, met verzorgingsadvies voor thuis, ben je uiteraard het best af in het schoonheidssalon. Een schoonheidsspecialiste heeft een zeer gedegen opleiding gevolgd en is daarmee ook de beautyraadgeefster bij uitstek. Eerst zal de schoonheidsspecialiste een huidanalyse doen, en vragen welke producten je op dit moment gebruikt, en kijken hoe het met de huid gesteld is, of er speciale problemen zijn die aandacht vragen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, en natuurlijk worden deze aangepast aan het huidtype en de wensen van de klant. Ze variëren van een grondige dieptereiniging, diverse soorten peelings en maskers tot verschillende huidverjongende en anti-aging verzorgingen, met of zonder gebruik van gespecialiseerde apparatuur.

Verloop behandeling

De behandeling in het schoonheidsinstituut omvat altijd een grondige reiniging van de huid, met of zonder peeling, en wordt gecombineerd met een gezichtsmassage en  een masker, aangepast aan de huid, en aangevuld met een specifieke behandeling om een probleem aan te pakken, bijvoorbeeld een onzuivere huid.

Thuisverzorging

Uiteraard is het de bedoeling dat de klant ook zelf aandacht besteeed aan een goede verzorging. Het is belangrijk dat hij of zij thuis de juiste producten gebruikt, die de behandeling in het schoonheidsinstituut ondersteunen en de resultaten van de behandeling versterken en verlengen. De schoonheidsspecialiste zal haar klant hierbij advies verstrekken.

Reflex om mee te geven aan uw klanten : Dagelijks enkele minuten vrijmaken om uw gelaat goed te verzorgen, levert meteen zichtbaar resultaat op!  Lees ook het artikel : hoe deze boodschap tot bij mijn klant laten doorsijpelen.

Raadpleeg ook volgende pagina’s :

Opleiding schoonheidsspecialiste

Mannen in het schoonheidsinstituut 

 

About redactie

De redactie bestaat uit een groep enthousiaste vakmensen gedreven in hun vak en/of deelgebied. De Beautybizz redactie bestaat ondermeer uit een ervaren schoonheidsspecialiste, nagelstyliste, make-up artist, mensen uit het onderwijs en uit de BV wereld. Heb je zelf schrijverstalent en voel je je geroepen om regelmatig teksten of reportages aan te leveren, laat het ons gerust weten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUIT
CLOSE