Gelnagels plaatsen

door op 8 mei 2014
gelnagels-plaatsen

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat verzorgde handen en nagels bijdragen tot een goede eerste indruk. Dames die nagelbijten of last hebben van snel scheurende of afbrekende nagels maar die toch graag met mooie nagels voor de dag komen, kunnen terecht in een nagelstudio voor gelnagels. Gelnagels kunnen op de eigen nagels worden aangebracht, maar ook verlengingen in gel zijn mogelijk.

Hoe werkt het ?

Gelnagels worden aangebracht in verschillende lagen, die telkens uitgehard worden onder een UV-lamp. Afhankelijk van hoe snel de eigen nagel groeit, moeten de gelnagels na 4 of 5 weken bijgewerkt worden. Een tijd geleden koos men bij gelnagels meestal voor een klassieke ‘french manicure’ waarbij een wit randje wordt aangebracht en de rest van de nagel in een natuurlijke lichtroze kleur wordt gelakt. Ook gelnagels in één kleur zijn al een hele tijd populair. De laatste jaren gaat men echter steeds verder in het ontwerpen van de perfecte gelnagel. Er wordt met verschillende kleuren gewerkt en de zogenaamde nailart, waarbij patroontjes en tekeningen op de nagels worden gezet, is tegenwoordig erg populair. De mogelijkheden worden steeds uitgebreider en gaan van streepjes en bolletjes over dierenprints tot zelfs het aanbrengen van glitters en steentjes op de nagels. Met nailart worden nagels omgetoverd tot echte kunstwerkjes.

Eén van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de gelnagels plaatsen is gelish of gellak. Bij deze techniek wordt de nagel niet verlengd maar brengt men een gelbasecoat en -topcoat aan met daartussen gekleurde nagellak, die ook moet uitharden onder een UV- of LEDlamp. Deze nagels hebben een levensduur van ongeveer 3 weken.

Raadpleeg ookn onze gelnagels gerelateerde artikels uit de Beautybizz library:

Gelnagels are here to stay 

Matte gellak

Gel nagellak : een waardig alternatief 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUIT
CLOSE