Gezond afvallen onder begeleiding

door op 2 april 2014
Gezond afvallen

Voor veel mensen is proberen gewicht te verliezen een dagelijkse strijd. Vaak is profesionele hulp nodig. Ze willen slanker worden uit esthetische overwegingen of omdat hun gezondheid lijdt onder hun overgewicht. Vermageren is niet altijd een leuke opdracht: vaak moet het dagelijkse eetpatroon grondig worden aangepast en worden extra’s zoals alcohol of chocolade verbannen van het menu.

Toch hoeft  het streefgewicht bereiken niet altijd een lijdensweg te zijn. Met een gezonde levensstijl, een goed bewegingspatroon en de juiste ondersteuning is het mogelijk om gewicht te verliezen op een gezonde en blijvende manier, zonder honger of een alles ontzeggend dieet.

Langzaam maar zeker afvallen, met hulp

Om een blijvend effect te bekomen, een gezond gewicht en BMI te behouden is het belangrijk om langzaam maar zeker af te vallen. Dat gaat beter met de juiste begeleiding en ondersteuning van een professionele afslankingscoach. Zogenaamde crashdiëten, waarbij men in zeer korte tijd veel gewicht verliest, leiden bijna altijd tot een ‘jojo-effect’. Na een periode van veel gewicht verliezen, breekt dan al snel een nieuwe periode aan waarin men terug aankomt.

Bovendien kunnen door het volgen van crashdiëten een aantal ernstige bijwerkingen optreden zoals duizeligheid en concentratiestoornissen en men loopt een ernstig risico op gezondheidsproblemen en tekorten aan essentiële voedingsstoffen. Gezond afvallen is dus de boodschap! Strenge diëten zijn vaak ook een aanval op de spiermassa en niet zozeer op het vet in het lichaam, waardoor men op een verkeerde manier gewicht verliest en het resultaat niet blijvend is.

Schakel de hulp in van een afslankingscoach

Voedingsadviseurs, afslankingscoachen en diëtisten kunnen een persoonlijk programma opstellen, waarbij gezonde voeding en beweging centraal staan. De inspanning is gemakkelijker vol te houden, en men kan zich een gezonde levensstijl eigen maken. Ondanks het minder spectaculaire effect is dit een manier van afslanken die de algemene gezondheid ten goede komt. Ook programma’s zoals Weight Watchers, Hypoxi, Bodystyling kunnen helpen om op een stabiele en verantwoorde manier te vermageren. Plaatselijke behandelingen, eventueel met apparatuur en ondersteunende voedingssupplementen, kunnen helpen om sneller resultaat te boeken.

Begeleiden als afslankingscoach

De klant moet een paar keer per week naar het instituut komen voor de behandeling, die de doorbloeding zal stimuleren, het metabolisme zal helpen versnellen en de afvalstoffen sneller zal helpen afvoeren. Daardoor boekt men sneller resultaat. Dat motiveert, de klant is onder controle, zodat dat alles goed verloopt, en krijgt begeleiding. Als afslankingscoach zorg je voor een adequate begeleiding en ondersteuning bij het afslanken, en help je de klant om een aantal vuistregels vol te houden, zoals een vast eetpatroon aannemen, voldoende water drinken, een dieetdagboek bijhouden en voldoende bewegen, tips die zullen helpen bij het vermageren en het ontwikkelen van een gezonde levensstijl, heel belangrijk in deze tijden met zoveel mensen met overgewicht.

Neem ook een kijkje naar deze nieuwe technieken :

EMS technologie 

Bio Skin Light apparatuur 

Globale aanpak om af te slanken 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUIT
CLOSE