SaisonEindMei2018
greta baeten1
greta baeten

Hoe meer mensen naar je website lokken ?

door op 3 april 2015
web traffic

Je hebt nu een eigen website voor je zaak.  Vraag is nu hoe je ervoor zorgt dat mensen er naartoe komen?

Laat ik meteen al maar wat illusies doorprilken: het gaat niet vanzelf en er is een kostprijs aan verbonden.  Ofwel geld ofwel tijd en heel vaak zelfs een combinatie van deze beiden.

De makkelijkste oplossing is adverteren via Google Adwords.  Je kent deze advertenties wel: als je in Google zoekt staan ze bovenaan of opzij.  Voordeel is hier dat je pas iets betaalt als mensen effectief op je advertentie klikken en dus op je site terecht komen.  Een bijkomend pluspunt is dat de  mensen bij wie je advertentie verschijnt ook al effectief op zoek zijn naar diensten als de jouwe.  Het is een beetje zoals vroeger op zoek gaan in de Gouden gids naar bijvoorbeeld een nagelstyliste.

Een andere optie is Facebook Ads.  Deze advertenties verschijnen opzij of in de Facebook wall van de doelgroepen die je kiest.  Ook hier betaal je per klik.  Nadeel hier is dat mensen vaak niet op zoek zijn naar en vaak eens uit nieuwsgierigheid klikken op de advertentie.  Je kan dit meer vergelijken met een advertentie plaatsen in de streekkrant: veel mensen gaan je advertentie zien maar dat wil niet zeggen dat ze geïnteresseerd zijn in je diensten.

Een laatste manier die monetair gratis is maar wel tijd kost is proberen je site zo interessant mogelijk maken door een blog bij te houden.  Je kan hier bijvoorbeeld gaan uitleggen hoe bepaalde technieken werken, misschien zelfs met een filmpje erbij.  Of je kan uitleggen welke producten je gebruikt en waarom, welke voordelen ze hebben ten opzichte van andere.  Op deze manier ga je hoger komen in de zoekresultaten en Google en gaan mensen je een expert vinden in je vak wat alleen maar voordelen met zich meebrengt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *