Saison2019Maart
SyntraWest April2019

IKARI maakt de droom van luxe en resultaat gegarandeerde efficiëntie waar

door op 18 maart 2019
IKARI cosmetics

Uw veeleisende consument en patiënt heeft nu alle reden tot juichen. IKARI is een Belgisch merk van professionele topcosmetica die uitsluitend verkrijgbaar is bij huidverzorgers. Na de gepatenteerde huidanalyse YOURSKINTYPE volgt de huidcode, en het modulair concept van crèmes en serums worden op maat van de huid afgestemd, gevolgd door een begeleidend persoonlijk advies voor de beste thuisverzorging.

Ook voor advies rond esthetische behandeling kan je je als professional baseren op de huidcode en wetenschapper achter het modulair concept, Dr Ilan Karavani, staat daarbij garant voor opleiding met zijn team van skin experten.

Dr Ilan Karavani is dermatoloog, met als specialisatie dermato-chirurgie, en promoveerde nadien in de cosmetology. Hij schreef de bijbel voor de esthetiek: ‘UwHuid’, dat onder andere gebruikt wordt voor opleidingen en scholen. Nadien volgde daaruit YOURSKINTYPE en YOURBODYTYPE, en onlangs werd ‘UwHuid’ nog eens heruitgegeven door Borgerhof-Lamberights.

In 1991 stichtte hij een privépraktijk in Antwerpen die voornamelijk chirurgisch en cosmetisch was georiënteerd. Door zijn jarenlange ervaring als esthetisch arts, werden de parameters van de huid objectief meetbaar. Hij ontwikkelde een uniek meetsysteem, het YOUSKINTYPE TM meetsysteem, dat de huid per individu weergeeft in een 15cijferige code. En hoe dat verder evolueerde, vragen we aan Dr Karavani zelf.

 

OVER BABY’S EN BEJAARDEN, EN MODULAIRE COSMETICA

BBIz: “Uw meetsysteem werd ontwikkeld op basis van een groot aantal analyses en cross-references. Hoe bent u daarmee gestart ?”

Dr Ilan Karavani: “ In 2000 ben ik gestart met mijn team aan een uitgebreid onderzoeksproject over huidanalyse en huidveroudering. Het toeval wilde dat mijn kliniek in hetzelfde gebouw was gevestigd als een kinderdagverblijf. Dus wij hebben netjes toestemming gevraagd aan de mama’s en mochten van tientallen baby’s de huid meten. Die info hebben we jarenlang vergeleken met huidanalyses van bejaarden, tot we uiteindelijk de algoritmes van huidveroudering ontdekten. Een nieuwe indeling in huidtypes was geboren.

In 2006 werden die bevindingen erkend als patent. In 2007 verscheen het YourSkinType-meetsysteem voor huidanalyse in een softwareversie. Ikzelf pas de technologie toe sinds 2008”

BBiz: “Bent u op basis van de huidmeting dan meteen gestart met cosmetica?”

Dr Ilan Karavani: “ Nee, ik heb eerst een cross-reference gemaakt met honderden bestaande apotheek producten, maar merkte dat geen enkel product echt het doel bereikte waar ik naartoe wilde. En de veelheid aan keuzes, maakte het niet makkelijker. Daaruit vloeide 2 jaar later het idee om zelf formuleringen te gaan schrijven, die wel perfect konden gematched worden met de resultaten van de test.”

BBiz: “En toen werd dus IKARI geboren”

Dr Ilan Karavani: “ Wel, ik ben natuurlijk arts, en ik had een bloeiende praktijk (noot van de redactie: Dr Karavani is nog steeds werkzaam in zijn kliniek in Antwerpen www.drkaravani.com) en ik had niet de tijd, noch echt de ambitie om de productie te gaan leiden van cosmetica.  Ik wilde wel superviseren op de medisch accuraatheid van de samenstellingen, en natuurlijk de dermatologische testen gaan begeleiden. Ik heb de rest overgelaten aan een extern bedrijf, en het IKARI team is aan de slag gegaan met mijn formuleringen.”

BBIz: “Begrijp ik goed dat het gaat over modulaire cosmetica?”

Kim Engelbosch new design (high res)Dr Ilan Karavani: “ Modulaire cosmetica werkt als volgt: met een minimaal aantal producten een maximaal resultaat, waarbij niet alleen wat je doet, maar hoe je de crème aanbrengt, wanneer en vooral in welke combinatie, het resultaat bepaalt. Een beperkte aantal modules met elk een specifieke taak worden krijgen zo de kracht om onbeperkte combinaties te scheppen. Vergelijk het met het alfabet: 26 letters schrijven boeken, of een printer: 4 kleuren maken uw volledig schilderij.

De voordelen: minder aantallen in de range garanderen de hoge kwaliteit per specifiek product, terwijl toch dure ingrediënten gebruikt kunnen worden, een afzonderlijke dag/nachtcrème is niet meer nodig, geen scheiding meer tussen vrouwen en mannen, én meer plaats in uw badkamer (grapje).”

BBiz: Bedankt Dr, nog een laatste vraag: u bent nog steeds bezig met ontwikkeling ?

Dr Ilan Karavani: “ Ik blijf me verdiepen in de cosmetology, want de duizenden huidanalyses die jaarlijks uitgevoerd worden, geven me feedback over de noden van de huid, en telkens kan ik formules verbeteren. Plus dat ingrediënten ook veranderen. Daarnaast ben ik natuurlijk nog actief als arts, als gastspreker op internationale congressen en ben ik bezig met concepten zoals biofeedback. De wereld van esthetiek staat niet stil, en ik maak dan ook graag tijd vrij om opleiding te geven in onze Skinacademy om professionelen up te daten over alle relevante innovaties etc.”

In een volgend interview lichten we toe wat de ervaringen en tendensen zijn momenteel in de esthetiek.  

Meer informatie over IKARI in uw instituut? Anubis Care is exclusief distributeur in de Benelux www.Anubiscare.be

+32(0)3 647 36 12.

Vraag de brochure aan of bezoek onze tijdens de Estetika beurs.

About Ronny Van Cutsem

20 jaar actief in de mediaproductie van vakbladen, websites voor de beauty & wellness sector, juwelen en uurwerken sector, BtoB en BtoC. Communicatiecoach en founder van Beautybizz.be, Belbeauty.be en zaakvoerder van Sonar Media & PR. Founder van Schoonheidsspecialiste-van-het-jaar.be

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUIT
CLOSE