BelbeautyFree
Crystal Home2016

Lexicon van Cosmetische ingrediënten

door op 20 februari 2019
lexicon-van-cosmetische-ingredienten

Een handig en toegankelijk naslagwerk met actuele beschrijvingen van meer dan 10.000 ingrediënten die in cosmetica kunnen voorkomen.

Voor mensen met een huidprobleem is een goede huidverzorging extra belangrijk. Maar hoe weet je nu wat goed is voor je huid? Sommige cosmetica-ingrediënten kunnen de klachten verlichten of zelfs verhelpen, maar andere maken deze alleen maar erger. De ingewikkelde namen op het etiket maken het er vaak niet makkelijker op.

In het Lexicon van cosmetische ingrediënten legt Marieke Schutte uit waar de gebruikte stoffen vandaan komen, hoe ze werken, en zonodig deelt zij waarschuwingen uit. Zij schreef dit boek nadat zij zelf door een noodlottige brand met huidproblemen werd geconfronteerd. Met haar achtergrond als schoonheidsspecialist verrichtte zij jarenlang onderzoek naar de werking van ingrediënten in huidverzorgingsproducten.

Wat is nieuw?

In de nieuwste druk heeft Marieke Schutte honderden ingrediënten toegevoegd. Bovendien herschreef zij alle bestaande lemma’s om deze aan de laatste stand van de wetenschap te laten voldoen. De auteur: “In de afgelopen jaren zijn er weer tal van nieuwe ingrediënten ontdekt en toegepast in cosmeticaproducten. Je bent eigenlijk nooit klaar. Bovendien komen we vaak pas na verloop van jaren achter de (bij)werkingen van bestaande ingrediënten in cosmeticaproducten.”

Voor wie is het Lexicon bestemd?

Marieke Schutte: “Ik heb het Lexicon oorspronkelijk geschreven voor mensen met een huidprobleem. In de praktijk blijkt het Lexicon vooral door behandelaars van mensen met huidproblemen te worden gebruikt, zoals schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en dermatologen. Ook onder schoonheidsspecialisten zie je een toenemende belangstelling voor de effecten van cosmetica op de huid. Met mooie beloftes kun je de huid niet verbeteren, wel met de juiste ingrediënten.”

Simpel te bestellen via onze webshop :  https://www.beautybizz.be/winkel/vernieuwd-lexicon-van-cosmetische-ingredienten/

Paperback

448 pagina’s

About Ronny Van Cutsem

20 jaar actief in de mediaproductie van vakbladen, websites voor de beauty & wellness sector, juwelen en uurwerken sector, BtoB en BtoC. Communicatiecoach en founder van Beautybizz.be, Belbeauty.be en zaakvoerder van Sonar Media & PR. Founder van Schoonheidsspecialiste-van-het-jaar.be

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUIT
CLOSE