Mannencosmetica 4VOO uitgetest door panellid

door op 3 april 2014
4VOO Cosmetics

Regelmatig krijgen we op de redactie producten toegestuurd en met onze gezonde, nieuwsgierige aanpak deinzen we er niet voor terug om deze door een professional uit te laten testen. Dit keer test een zakenman de cosmeticalijn van 4VOO ‘Distrinct Man’ uit.
De kandidaat
Rob van de Wiel is kunstenaar én ondernemer in het maken van aparte sieraden, namelijk www.beachbumb.nl
Zijn motto: “Neem vrijheid als uitgangspunt en je weet waar mijn werk over gaat of waar het toe leidt. Of het nu kunst, ontwerpen of sieraden zijn. Alles mogen gebruiken om iets uit te drukken of iets te maken wat ik mooi vind, dat maakt me vrij.”

Op het strand en omgeving haalt hij zijn inspiratie en materialen voor het maken van zijn kunstwerken en zijn bekende sieraden. Als passie heeft Rob surfen, het is zijn ultieme ontspanning en verder geeft hem dit een kick. Maar het surfen heeft als nadeel dat zijn gezicht bloot wordt gesteld aan zoutwater, wind en de felle zon. Jarenlang dacht Rob zijn gezicht te beschermen voor deze invloeden om vooraf zijn gezicht met Vaseline in te smeren. Vaseline sluit de poriën juist af, dit is slecht voor het herstel van de huid. Waarschijnlijk is dit een van de oorzaken van Rob zijn gevoelige, onrustige en rode huid.

 

gevel.good2b.mechelenDe herencosmeticalijn van 4VOO wordt uitsluitend geadviseerd en verkocht bij de huidverbeterings- of mannensalons. Zoals bijvoorbeeld:

Good2B
Sint Romboutskerkhof 4
2800 Mechelen
Good2B website: http://www.good-2b.be

 

Skincoach Anja Vervloessem werkt mee aan deze recensie door Rob van der Wiel een huidanalyse en gezichtsbehandeling te geven. Rob heeft nog nooit een gezichtsbehandeling gehad en is positief verrast door de fijne omgeving van Good2B en de gezichtsbehandeling met de producten van 4VOO. Om Rob gerust te stellen legt Anja stap voor stap uit wat ze gaat doen en geeft hem tussendoor allerlei praktische tips. Rob zijn huid is erg onrustig en rood, Rob smeert dagelijks zijn gezicht in met een product uit de drogist. Anja attendeert Rob erop dat hij niet zo maar een product op zijn gezicht moet smeren zonder te weten òf dit product wel geschikt is voor zijn huid. Een veelvoorkomende fout bij mannen! Elke mannenhuid heeft andere verzorging nodig, hierbij heb je hulp nodig van een deskundige zoals bijvoorbeeld Anja Vervloessem van Good2B.

4VOO verzorging bij Good2b

Anja heeft voor Rob zijn (probleem)huid deze twee producten gekozen:

4VOO Facial Balancing Cleanser

* Vitamine B5 – verhoogt het vochtgehalte van de huid, werkt ontstekingsremmend en vermindert de jeuk.
* Heeft een bewezen helende werking bij acne-huid.
* Stimuleert het epithelisering, kleine (schaaf)wondjes, blaasjes verdwijnen makkelijker.
* Aloë Vera – heeft hydraterende en kalmerende eigenschappen.
* Pompelmoesextract – werkt zowel reinigend als hydraterend.
* Wilgenberkextract – heeft een zuiverende werking op de huid alsook een genezende werking bij psoriasis en eczeem.

4VOO Maximum Renewal Moisturizer

* Gefragmenteerd hyaluronzuur – dat veel dieper in de huid kan dringen.
* Palmitoyl-pentapeptide 3 (PP3) – innovatief anti-rimpelmolecuul dat de celvernieuwing van binnenuit stimuleert.
* Vitamine E – het anti-verouderingsvitamine.
* Zijde (fibroïne) – stimuleert de aanmaak van collageen die verantwoordelijk is voor de elasticiteit & stevigheid van de huid.
* Druivenpitextract – bevat linolzuur, een zeer krachtige moisturizer, goed voor droge huid. Een krachtig anti-oxidant.

Het stappenplan
Rob start zijn ochtendritueel met het reinigen van zijn huid door het gebruik van 4VOO Facial Balancing Cleanser.
Na het scheren spoelt hij de huid met lauw water af. De 4VOO Facial Balancing Cleanser wordt gebruikt zoals een vloeibare zeep met water. Enig verschil is dat deze niet zo veel schuimt. Overvloedig naspoelen met lauw water en droogdeppen met een zuivere handdoek. Het valt Rob op dat je maar weinig nodig hebt en dat hij ruim 4 maanden met een flacon doet. Vervolgens smeert hij de gereinigde huid in met 4VOO Maximum Renewal Moisturizer. De crème voelt zacht op de huid. De eerste 6 weken wordt Rob geadviseerd om de 4VOO Maximum Renewal Moisturizer 2 maal daags te gebruiken. Deze vochtinbrengende crème stimuleert het vernieuwsproces van Rob zijn huid. Deze moisturizer beschermt, hydrateert en vertraagt het natuurlijke verouderingsproces van de huid!

anja vervloessem en mara stevelmans

Eindresultaat
De huid van Rob voelt zachter aan en de rode kleur is nagenoeg weg. Vroeger reageerde Rob zijn huid extreem bij een temperatuur boven de 15 graden. Afgelopen week hebben we zomerse dagen gehad met temperaturen van boven de 18 graden, Rob heeft voor het eerst niet hoeven nadenken hoe zijn huid eruit zou zien. Hij was het compleet vergeten, dat is een opsteker voor 4VOO ‘Distinct Man’. Uit zijn omgeving krijgt hij complimenten, het valt zelfs zijn surfvrienden op! Rob is totaal verbaasd en verrast dat 4VOO zo’n positieve uitwerking heeft op zijn jarenlange strijd met zijn huidgevoeligheid.

Bedankt Anja Vervloessem van Good2B & Katleen Vrombaut van CosMENtis voor jullie advies, geduld en kennis. Dankzij jullie is mijn gezicht mijn visitekaartje!
Rob van der Wiel

Meer info : www.cosmentis.com

Mara Stevelmans – Styliste en Beautyliefhebster

 

 

 

About Mara

Mara Stevelmans heeft jarenlang ervaring als inkoopster, onderneemster, personal shopper, visagiste en styliste. Mara`s specialiteit is de nieuwste trends op gebied van mode, accessoires en beauty te spotten. Ze heeft veel ervaring opgebouwd als trendwatcher, en kijkt vanuit de vraag van de consument en het bedrijf. Een win-win situatie is haar streven. Mara bezoekt regelmatig met veel interesse vakbeurzen in Europa om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mode, schoenen en beauty. Zij kijkt naar de uitstraling van het product en het bedrijf. Mara is een beauty liefhebster, het uittesten van nieuwe producten doet ze zelf of met haar (Personal shop)klanten. Zo krijgt u als lezer van BeautyBizz een objectieve en eerlijke recensie over het product.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUIT
CLOSE