Saison2019Maart
SoonerBeurs2019

Nieuw boek – Wat met ons voedsel?

door op 24 maart 2017
Wat met ons voedsel?

Grondige kijk op de grote problemen van vandaag
Sinds de dioxinecrisis, het paardenvleesschandaal en de onheilspellende berichten over obesitas heerst er een grote maatschappelijke bezorgdheid rond voedsel. Maar naast de vraag hoe gezond te eten, plaatst de 21ste eeuw ons voor nog veel meer voedseluitdagingen:

– Hoe slagen we erin om op een duurzame manier voedsel voor iedere burger te produceren?
– Zijn landbouw en behoud van biodiversiteit te verzoenen?
– Wat is een duurzaam voedingspatroon?
– Hoe groot is de impact van landbouw en veeteelt op het milieu?
– Is er nog een toekomst voor de Vlaamse boer?

Wat met ons voedsel? geeft op al deze vragen een wetenschappelijk onderbouwd antwoord en presenteert een zienswijze om in de toekomst met de uitputting van grondstoffen, de milieuproblematiek en de nood aan voedselzekerheid om te gaan.

Wannes Keulemans is hoogleraar aan de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, Departement Biosystemen van de KU Leuven.

Tessa Avermaete is postdoctoraal onderzoeker aan de divisie bio-economie van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de KU Leuven.

About redactie

De redactie bestaat uit een groep enthousiaste vakmensen gedreven in hun vak en/of deelgebied. De Beautybizz redactie bestaat ondermeer uit een ervaren schoonheidsspecialiste, nagelstyliste, make-up artist, mensen uit het onderwijs en uit de BV wereld. Heb je zelf schrijverstalent en voel je je geroepen om regelmatig teksten of reportages aan te leveren, laat het ons gerust weten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *