Société Provençale d’Aromatherapie viert haar 30 jaar op zeer originele wijze

door op 23 juni 2014
SPA.fair.215

Vorig weekend organiseerde Maquis Import, importeur van het natuurlijke huidverzorgingsmerk Société Provençale d’Aromatherapie (S.P.A.) een “Aromafair” in de Groene Schuur’ in Groessen (Nederland). De Groene Schuur is een kwekerij van bijzondere groenten en kruiden. Een aantal gewassen zijn verwerkt in de producten van S.P.A.  en bij de verschillende gewassen kreeg je hierover dan uitleg.

Prikkeling voor de zintuigen

203-SPA-fairHet merk is bijvoorbeeld niet ontwikkeld omdat ‘groen’ nu ‘hot en trendy’ is. Nee, Société Provençale d’Aromatherapie is ontwikkeld vanuit een visie; ‘Wat goed is voor de huid, is ook goed voor de gezondheid!’ Daarom is dertig jaar geleden al een bewuste keuze gemaakt voor natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit en zuiverheid. In een concentratie die ook werkelijk iets doet voor de huidconditie en de gezondheid.

157-SPA-fairBezoekers van de Aromafair konden zien hoe onderscheidend S.P.A. is in het oerwoud van natuurlijke huidverzorging. Zij konden letterlijk aan den lijve de werking ondervinden door behandelingen te ondergaan. Maar er was meer…  tijdens deze dagen kon je er ook contact leggen met Mevrouw Magonet, de grondlegster van S.P.A. en kon je er bovendien veel zien, voelen, horen, ruiken, ervaren en proeven.   Kortom al de zintuigen werden geprikkeld en verwend.

Ook was er een sapbar, een groentebar, een fruitbar, koffiekar en, uiteraard, de thee’s van S.P.A./Les Gavots de provence en bovendien was er een Franse kok die  lekkere hapjes maakte.  Het zintuig ‘proeven’ kwam  dan ook ruimschoots aan bod.

455-SPA-fair (
Lezingen en workshops bij de vleet

Irene Lelieveld gaf een lezing over Voeding en Huid. Bovendien liet zij in een doorlopende workshop zien hoe je gemakkelijk zelf een gezonde reep voor tussendoor kunt maken. Irene is al tien jaar schoonheidsspecialist maar heeft inmiddels een Persoonlijke Voedingspraktijk. Ze heeft diverse boeken geschreven. Haar laatste is ‘Een mooie en vitale huid’.

147-SPA-fair

178-SPA-fair203-SPA-fair

 

 

 

 

Er was ook een lezing over ingrediënten in cosmetica. Ervaren S.P.A.-aromatherapie specialist  Marijke de Kok (Salon de la Tête uit Leiden) gaf deze erg boeiende presentatie.   In het visagie paviljoen was Ralph Baaij (Eco Visagist) heer en meester.  Laat je professioneel opmaken en laat daarna een mooie foto maken door een professionele fotograaf.  In het massage paviljoen kon je dan weer genieten van een massage, rijkelijk aangevuld met demonstraties van de verschillende behandelingen met S.P.A.

Een ding was zeker : alles werd op een zeer originele manier gepresenteerd.

www.aromatherapie.nl

 

 

About redactie

De redactie bestaat uit een groep enthousiaste vakmensen gedreven in hun vak en/of deelgebied. De Beautybizz redactie bestaat ondermeer uit een ervaren schoonheidsspecialiste, nagelstyliste, make-up artist, mensen uit het onderwijs en uit de BV wereld. Heb je zelf schrijverstalent en voel je je geroepen om regelmatig teksten of reportages aan te leveren, laat het ons gerust weten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *