Soorten Massagetechnieken

door op 8 mei 2014
Soorten massagetechnieken

Ons leven wordt alsmaar drukker en hectischer, en daar speelt u als schoonheidsinstituut of uitbater van wellnesscentra op in door verschillende ontspannende of revitaliserende massages aan te bieden. De varianten zijn eindeloos, hoewel alle soorten massagetechnieken in de meeste behandelingen grotendeels hetzelfde zijn.

Basistechnieken

In een klassieke massage maakt men vooral gebruik van de vijf absolute basistechnieken. Bijna elke massage start met het intermitterend drukken, waarbij de basistonus van de spieren wordt aangevoeld en het lichaam vertrouwd wordt gemaakt met de aanrakingen van de masseur. Een volgende techniek is het maken van zachte, strijkende bewegingen die in vaktermen ook effleurages genoemd worden. Deze handeling geeft een gevoel van ontspanning en stimuleert de bloedsomloop en de circulatie in de lymfevaten.

Petrissages en fricties

Een derde veelgebruikte techniek is het kneden van de spieren of de petrissages. Hierbij worden de spieren losgemaakt, worden afvalstoffen uit de weefsels afgevoerd en wordt de doorbloeding nog intenser gestimuleerd. De techniek waarbij men cirkelvormige bewegingen maakt met de handpalm, duim of vingertoppen worden in de massagewereld ook fricties genoemd. Zij hebben tot doel om opstapelingen van afvalstoffen aan de rand van de spieren los te maken en de spiervezels uit elkaar te drukken. Hakkende of vibrerende bewegingen worden ook vaak toegepast en dienen om zenuwen en spieren te stimuleren en te activeren.

Opleidingscentra

Deze massagetechnieken worden aangeleerd tijdens gespecialiseerde cursussen of opleidingen in erkende opleidingscentra of bij specifieke leveranciers. In grotere opleidingscentra is er vaak ook de mogelijkheid om specifiekere massagetechnieken aan te leren, die dan toegepast worden in andere massagevormen zoals de Indische, Japanse of Chinese massage.

Neem beslist ook een kijkje naar  volgende artikels rond massages uit onze Beautybizz library :

Ceramic Wonder Massage 

Massage met warme bamboestokken 

Turkse zeepmassage 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SLUIT
CLOSE